Image
Top
Menu

Build Your Home – Content activation platform

"Ik zoek een vakman" wordt Build Your Home, dé matchmaker in alle particuliere bouwgerelateerde projecten.

Met buildyourhome.be lanceert de Confederatie Bouw een compleet platform voor het grote publiek dat de verschillende aspecten van de bouw behandelt. Zo is er een lifestyle rubriek met wooninspiratie, tips & tricks van specialisten, informatie over nieuwe technieken, … Build Your Home bezorgt je niet alleen alle correcte informatie over de bouw, maar brengt je ook in contact met de verschillende vakmannen die je nodig hebt om je project tot een goed einde te brengen.

Confederatie Bouw kwam naar ons met de vraag het volledig nieuw platform from scratch mee op te starten en uit te denken. Zo bepaalden we samen de huisstijl, de strategie, het interactieontwerp, het digitale design, en de front- en backend ontwikkeling van het platform.

Build Your Home

De eerste brainstorm sessie was met de gehele Confederatie Bouw redactie. Met een bijgestuurde positionering, kwam de kans om de oude website nieuw leven in te blazen. Op basis van de nieuwe identiteit en visie, kon ons teams aan de slag om dit te vertalen naar een volledig nieuw platform. De zoekfunctie moest een prominente plaats krijgen in de nieuwe website.

Ook nieuw in deze website is dat we de particulier de mogelijkheid geven om het heft in eigen handen te nemen en zelf een opdracht te plaatsen. Vakmannen krijgen dan de relevante (enkel opdrachten die in hun vakgebied passen) opdrachtvoorstellen te zien in hun dashboard en kunnen hier op reageren.

Matchmaker in de bouw

De vakmanzoeker maakt gebruik van een Google Maps-functie die gekoppeld werd aan de database van Confederatie Bouw.

In vergelijking met de oude website kan je zoekgebied flexibeler instellen dan enkel op basis van het vakgebied waar je een vakman voor zoekt. Bijvoorbeeld: Simon zoekt iemand om zijn kelder in beton te laten gieten en woont in Hasselt. Vroeger zou hij een overzicht gekregen hebben van alle vakmannen in Hasselt, nu kan hij zoeken rond een bepaalde stad en een bepaalde omtrek daarrond. Nu vind hij dus ook vakmannen in Stevoort, dat op een 15 km van Hasselt ligt.

Schermafdruk 2016-06-28 22.03.59

Key features

-volledig dynamische mogelijkheid om artikel samen te stellen
-zoekfunctie om gericht vakmannen te zoeken op basis van vooraf ingestelde perimeter
-mogelijkheid om zelf opdracht te plaatsen die dan naar verschillende vakmannen in de buurt wordt rondgestuurd
-premium gedeelte voor vakmannen waar zij vacatures kunnen plaatsen en cases kunnen aanmaken
-uitgebreide webservice die spreekt met de database van Confederatie Bouw
-dashboard voor particulier en vakman waar zij hun lopende of voorbije opdrachten kunnen raadplegen

 

Modulair systeem

De homepagina is een uitvalsbasis voor alle mogelijke nieuws. Artikels, events en allerhande tips. Ook deze werden naar de huisstijl omgebogen om zo een eenduidige informatiestroom te bekomen. We creëerden een modulair systeem waarbij de klant in alle vrijheid magazine style artikels kan samenstellen.

Klant

Confederatie Bouw

Tags

Drupal, CRM, Activation, REST API

Bezoek de website