Image
Top
Menu

Cynex – Fintech

Financieel dashboard

Big data is al een tijdje hot en BI (Business Intelligence) is het logische derivaat ervan. Er bestaan voldoende standaard tools op de markt die soms zelfs ver kunnen gaan in hun mogelijkheden. Echter, waar het schoentje vaak wringt is bij het inzicht dat je er uit zou moeten krijgen. Inzicht = enkel de (samengestelde) data tonen aan de gebruiker (volgens zijn profiel) en alle overige data er uit filteren. Dit blijft niet beperkt tot het tonen van grafieken maar gaat verder over relaties leggen, vergelijkingen doen, automatische alerts ontvangen, opmerkingen toevoegen en details kunnen raadplegen.

Cynex wist dit en kwam met een ingenieus plan naar ons om zelfs leken snel wegwijs te maken in de belangrijke boekhoudkundige data die ze absoluut moeten zien én begrijpen. In fase 1 werden Liquiditeit, Rendabiliteit, Solvabiliteit en je eigen custom KPI’s samen in een dashboard aan je voorgeschoteld.

Cynex-dayview

Inzichtelijk

Hier zie je een paar van de meer dan 30 schermen van dit platform. Netto Cash Situatie is een onderdeel van Liquiditeit en bestaat uit het werkkapitaal vs de behoefte eraan. Met de overall styling zijn we er in geslaagd om op eenvoudige manier relaties tussen data en de gevolgen ervan begrijpelijk weer te geven. Op alle cijfers kan je doorklikken zodat je kan zien hoe deze samengesteld zijn en welke de evolutie ervan is.

Level 2

In die evolutie kan je dan vergelijkingen doen tov het verleden of andere gerelateerde data die nuttig is. Bepaalde resultaten hebben we extra aandacht gegeven zodat je in één oogopslag alles ziet dat belangrijk is voor je. Er zijn schuivende selectors die je nog meer inzicht geven in bijvoorbeeld een periode waarbij enkel de selectie uitgelicht wordt en cijfers ervan weergegeven worden.

Nog een niveau verder zie je alle details die nodig zijn en kan je opmerkingen toevoegen voor jezelf of voor communicatie met je dossierbeheerder.

Ondertussen worden de koppelingen met boekhoudsoftware herbekeken en ontwikkelen we verder aan een integratie van meerdere pakketten.

Klant

Cynex

Tags

AngularJS, Foundation, Symfony